Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Gruppeordning - Villaen

Målgruppe

Gruppeordningen på Maglegårdsskolen er Gentofte Kommunes tilbud til elever fra 3.-9.kl med generelle indlæringsvanskeligheder.

Gruppeordningens målgruppe er primært elever, der har generelle indlæringsvanskeligheder som følge af en kognitiv funktionsnedsættelse, hvilket giver dem udfordringer af faglig, personlig og social karakter. Indlæringsvanskelighederne hos eleverne er forskellige, og eleverne behøver ikke være besværet på alle områder. Eleverne kan derudover også have andre udfordringer som fx en udviklingsforstyrrelse.

Elever med generelle indlæringsvanskeligheder have svært ved at begå sig i sociale situationer, fordi den fysiske, emotionelle, intellektuelle, sproglige og sociale formåen er væsentligt begrænset.

Dette kan betyde, at eleven ikke har forudsætninger og muligheder for at indfri de krav og forventninger, der stilles i læringsmiljøet på almenskolen og derfor har brug for et mere specialpædagogisk tilrettelagt skoletilbud.

 

Placering

Villaen ligger i hjertet af Maglegårdsskolen. Her er gruppeordningen placeret for at eleverne kan opnå deltagelsesmuligheder i hele skolens fællesskab. Det underbygges bl.a. ved fælles frikvarterer, brug af Mediateket, faglokaler, deltagelsesmuligheder i fællessamlinger, faglige forløb og skolens traditioner, i det omfang, det er hensigtsmæssigt for eleverne.

Gruppeordningen Villaen startede op oktober 2018 og gruppeordningen er normeret til 16 elever fra 3.-9.klasse.

Personalegruppen består af pædagoger og lærere med en specialiseret viden og erfaring i forhold til elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Der sker løbende en kompetenceudvikling og supervision af personalet, så det til enhver tid er kvalificeret til at møde gruppeordningens elever med de behov og udfordringer, de har.

Elever i 4.-6.klasse har mulighed for at være tilmeldt skolens fritidscenter: Charlottenlund Fritidscenter, Ingeborgvej 3, 2920 Charlottenlund, https://www.charlottenlund-fc.dk/

Vi er i et tæt samarbejde med klubben og personale fra gruppeordningen deltager i klubbens aktiviteter og ture.

 

Menneskesyn

Vores menneskesyn bygger på, at alle er forskellige, har ressourcer og færdigheder, der er unikke og til gavn for fællesskabet. Forskellighed er en styrke.

Vi arbejder for at fremme udviklingen af læringsmiljøer, som er kendetegnet ved fællesskab, anerkendelse, deltagelse og stærke relationer. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn og bestræber os på, at barnet udvikler sig personligt, fagligt og socialt og at barnet oplever sig betydningsfuld i samspil med andre.

Vi tager udgangspunkt i, at alle børn gør det rigtige, hvis de kan. Barnet skal have en oplevelse af, at det aldrig er ’barnet, der er problemet, men problemet, der er problemet’, og at der kan være opretholdende faktorer, der knytter sig hertil. Derfor arbejder vi med de situationer, som gør, at barnet kan reagerer uhensigtsmæssigt. Det kan både være i forhold til for høje krav og forventninger, sociale relationer, faglighed og fysiske rammer.

Børn er aktører og aktive medskabere af egen udvikling og egne livsvilkår og af de kontekster, som børnene befinder sig i. Derfor vil vi i alle læringssammenhænge arbejde på at skabe nye positive historier sammen med den enkelte elev, som bidrager til at blive et dannet og livsdueligt menneske.

 

Læringsmiljøet – tid, sted og opgave

Vi tilbyder eleverne et trygt og udviklende læringsmiljø, som tager udgangspunkt i elevens faglige, sociale, personlige behov og potentiale. Eleverne får mulighed for læring i et roligt miljø og lavere tempo, med mange gentagelser og forskellige måder at lære, træne og opnå ny viden og færdigheder på. Fælles for alle elever er et behov for struktur, tydelighed og genkendelighed, hvor tid, sted og opgave” fremgår tydeligt i et time-, dag-, uge- og årsskema.

Der lægges vægt på projekt- og temaorienteret undervisning med mange praktiske elementer.

Undervisningen foregår i klassen, på mindre hold og individuelt. Hver enkelt elev arbejder ud fra egne mål og handleplaner – fagligt såvel som personligt og socialt.

Læringssituationerne tilrettelægges ud fra den enkelte elevs forudsætninger og tager udgangspunkt i elevernes motivation, læringsstrategi og behov. Læringsmiljøet består af meningsfulde aktiviteter med relation til elevernes erfaringer og interesser. Målet med læringen er, at eleverne træner evner til samarbejde og mestrer faglige, personlige og sociale færdigheder. Derudover er målet, at eleverne udvikler fantasi og lyst til at lære og opnå tillid til egne handlemuligheder, til at begå sig i deres omgivelser.

 

Handleplan og evaluering

For hver elev udarbejdes der mål og handleplan, som ofte evalueres, justeres og bruges som et redskab til at tydeliggøre elevernes succeser og udviklingspotentialer. Handleplanerne bruges også aktivt i samarbejdet med forældrene.

Vi evaluerer løbende elevernes faglige, personlige og sociale progression og sikrer os, at vi har et godt og aktuelt kendskab til den enkelte elev udvikling. Elevernes læringsforløb tilrettelægges, så de bedst muligt forberedes på at nå de af ministeriet fastsatte mål med undervisningen. Elevens faglige, personlige og sociale forudsætninger afgør, hvilke konkrete læringsmål, der arbejdes med.

 

Samarbejde med forældrene

Forældrene er vores vigtigste samarbejdspartnere og ressourcer. Det er forældrene, der kender deres børn bedst og åbenhed skaber forståelse. Derfor vægter vi et samarbejde, der baserer sig på gensidig information og dialog mellem skole og hjem. Det er afgørende for at skabe trivsel og udvikling for eleven.

Vi tilbyder fælles faglige og sociale arrangementer for at styrke børn og forældres sammenhold og fællesskab. Udover to årlige forældremøder, inviterer vi forældre til elever i gruppeordningen til individuelle handleplansmøder og skolehjemsamtaler i løbet af skoleåret.

 

Visitering

Visitering til gruppeordningen for elever med generelle indlæringsvanskeligheder foregår gennem skolevisitationen i Gentofte Kommune.

Alle elever visiteres på baggrund af en pædagogisk psykologisk vurdering (PPV). Én gang årligt afholdes der et revisitationsmøde, hvor det vurderes, hvorvidt eleven fortsat profiterer af at være tilknyttet til tilbuddet

 

Adresse

Villaen

Gruppeordningen på Maglegårdsskolen

Maglegård Skolevej 1

2900 Hellerup

Tlf. 39985600

Mail: maglegaardsskolen@gentofte.dk